Nieuwe Oude Dag

Ik heb Noor ontmoet ten tijde van de financiële crisis, toen pensioenfondsen in zwaar weer kwamen. We raakten in gesprek over de toekomst van pensioenen. Want wat betekent minder geld voor mensen? Noor veranderde het onderwerp naar ‘Hoe kun je als fonds tóch zorgdragen voor een waardevolle oude dag, zelfs als het geld verdampt?’

Zo is het project Nieuwe Oude Dag ontstaan . Met 120% commitment aan de opdracht, super veel enthousiasme, en door de essentie van het vraagstuk steeds weer te benoemen, heeft Noor ruimte gemaakt voor nieuwe ontwikkelingen in een veld dat moeilijk in beweging te krijgen is.

Zij heeft de resultaten op verrassende wijze zichtbaar gemaakt met de landkaart en met een ‘feest van de Nieuwe Oude Dag’ waarin wij als bestuurders van hot naar her renden om héél persoonlijke gesprekken aan te gaan over de werkelijke betekenis én mogelijkheden van dit onderwerp. Dat raakte en bracht ons bij de kern van ons vak.

De discussie over pensioen in natura is al zo vaak gevoerd, in dossiers opgenomen en ‘afgedaan’ en toch heeft Noor laten zien dat er wel degelijk verbindingen zijn tussen oude en nieuwe wereld. Nieuwe Oude Dag biedt nieuw handelingsperspectief, geeft een aantal scenario’s én heeft het netwerk in kaart gebracht van innovators op dit gebied. Nu ermee aan de slag!

Noor’s manier van denken is verrassend en fris, maar ook confronterend en to the point. Ze werkt samen met haar opdrachtgever en betrekt hierin haar eigen netwerk.

Peter Borgdorff

NIeuwe oude dag

Bekijk hier de Landkaart Nieuwe Oude Dag gemaakt door Jean Klare (Atlas van de Belevingswereld) en de Strategische Inzichten (Management Rapportage en scenario’s). De foto’s van het Nieuwe Oude Dag feestje vind je hier.

terug naar wat noor levert

Aanmelden nieuwsbrief