Great Place to Live

“Zingeving is vandaag de dag geen religie, hoe oosters dan ook. Zingeving is geen politiek of cultureel –isme, geen nieuwe filosofie. Zingeving is vandaag de dag initiatieven zoals Great Place to Live. Het spelenderwijs onderzoeken wat we zijn. Elkaars beste gedachten stimuleren. Ideeën doorgeven om op te kauwen, ideeën om te toetsen aan de realiteit van vandaag, ideeën om mee te spelen te overwegen.

Niet om een nieuwe religie te bedenken, een nieuwe geloofsbelijdenis af te leggen, niet om een nieuwe stroming te bedenken. Niet om er slim een nieuwe BV omheen te bouwen. Maar juist om een wereld te bouwen waarin het geweldig in is te leven.”

Sis Josip

“GPTL is een krachtig antwoord op een groeiende vraag naar interactieve visie- en kennisontwikkeling in een network-based omgeving. De zeer geslaagde GPTL-bijeenkomst in Bloemendaal, waar de beslissers van nu, captains of society, welfare, international development, banking etc. een zeer geïnspireerde avond hebben gehad met de creatieve, jonge klasse is iets waar nu nog over wordt nagepraat. Van een aantal weet ik dat zij contacten hebben gecontinueerd. De boodschap is een heldere: ontmoeting leidt tot verdieping. Het systeem van GPtL appelleert aan de contactontwikkeling van de moderne, (bestuurlijk-) creatieve elite.”

Wim de Gelder
Oud Burgemeester van Bloemendaal

Van 2005 tot 2010 mobiliseerde Noor een groot aantal mensen in Nederland. Pioniers op het gebied van Sociale Innovatie, mensen die met lef, liefde en integriteit de wereld bestormen. Er zijn 11 kranten uitgebracht in grote oplagen en via de netwerken verspreid. Mede initiatiefnemers van het eerste uur zijn Elvenstone, Nieuwe Garde, Great Place to Work en Pentascope. In co-creatie werden tal van programma’s geïnitieerd en onderwerpen uitgediept, liefdevol gehost door Seats 2 Meet Utrecht en Hensel Hosting.

“Great Place to Live is van cruciaal belang bij de manifestatie van ingrijpende veranderingen in de maatschappij – zoals het onderwijs – omdat het zal werken als een “attractor”. Marja de Vries

download hier de kranten van GPTL

bekijk hier foto’s van de bijeenkomst van het magazine Dynamiek in Communities in De Baak met foto’s van Tom Roelofs

en hier de foto’s van de Schoonheid van Geld vlak voor de crisis in 2008, content is nog steeds relevant en kun je hier bekijken ontworpen door O.K. Parking

Op de pagina noor in de media staan artikelen geschreven over Great Place to Live

En hier zie je een compilatie van 2005-2010, ook altijd fijn ; ))

 

GPTL als veranderconcept:

1. Wat is de Werkelijke Vraag die jou als individu bezig houdt in deze organisatie(keten/netwek)?

2. Hoe creëer we synergie tussen de verschillende belangen in deze organisatie(keten/netwerk)?

3. Als er een Centraal Issue ontstaat, is de volgende vraag: Is het beeld volledig?

4. Welke acties kunnen we gaan doen: zijn die Leuk? Zijn ze spannend? Zijn ze sprankelend?

En Go Go Go! Let’s create a future together

 

terug naar wat noor levert

Aanmelden nieuwsbrief